Rauma Finull 456 Rosarød

  • 49 kr
  • 25 kr

Finull är ett 2-trådigt kardgarn av 100 % norsk ull. Det är fylligare än Lamull, men fortfarande ett tunt ullgarn. Finull är en av Raumas stora stoltheter med s

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Dela

Finull är ett 2-trådigt kardgarn av 100 % norsk ull. Det är fylligare än Lamull, men fortfarande ett tunt ullgarn. Finull är en av Raumas stora stoltheter med sin enorma färgkarta och långa drifttid. Det är ett garn som kan användas till det mesta och ger lätta, luftiga och varma plagg. Finull är lämplig för tovning. Garnkvaliteter i 100 % ull ger plagg som värmer och andas även i fuktiga förhållanden. Detta gör plaggen utmärkta för resor och aktiviteter, samt för vardagsbruk.

 

Finull tillverkas på Raumas fabrik i vackra Romsdalen. Här kardar, tvinnar, snurrar, tvättar, färgar och nystar de garnet av 100% norsk ull. Vi är stolta över att kunna erbjuda helnorska produkter!

 

Norsk ull kännetecknas särskilt av god slitstyrka, spänst och elasticitet. Spunnet som kardat garn ger ull den perfekta balansen mellan funktionalitet och komfort. Resultatet är lätta, luftiga och användarvänliga plagg med lång livslängd.

 

175 m / 50 g

Stickfasthet: 26-24 m = 10 cm

Rekommenderad stickstorlek: 2,5-3,5