Yaku

Yaku är ett mjukt ullgarn med 4 trådar som består av 100% mulesingfri merino av hög kvalitet. Trådarna är jämna och tätt snurrade, vilket gör Yaku lätt att sticka och virka med och ger ditt handarbete en jämn sömdefinition och en vacker yta.

Yaku är särskilt lämplig för baby- och barnkläder, eftersom Yaku är supermjuk och repfri. Yaku är supertvättad enligt de höga kraven på oeko-tex och kan tvättas på ett ullprogram i maskinen med ulltvättmedel.

Yaku produceras i Peru och är speciellt utformad för CaMaRose. Alla färger är speciellt utvecklade för CaMaRose i samarbete med spinneriet.

Produktionen av Yaku sker med hänsyn till både miljö, djurskydd och människor. Spinnkvarnen köper ullen från en producent där 70% av energiförbrukningen genereras av ett VESTAS-bruk. Tillverkarens reningsverk rengör och återvinner vatten som används i produktionen och har också byggt en träplantage runt reningsverket som bidrar till behandlingsprocessen och absorberar CO2 från atmosfären. För djurens välbefinnande köper spinnaren uteslutande mulesingfria merinofibrer och är oeko-tex-certifierad på alla sina ullprodukter.

Liksom många företag i Peru visar spinneriet ett stort socialt ansvar gentemot sina anställda, deras familjer och lokalsamhället genom att stödja skolor, vård och välgörenhet.

Spinderiets höga kvalitetskrav på sina produkter samt hänsyn till miljö, djur och människor i deras produktion är grunden för samarbetet med CaMaRose sedan 2010.

Löpningslängden är 200m / 50g. Rekommenderad stickfasthet är 28 m x 40 rader, stickad på st 2,5 - 3 mm.