Pima Bomull

Pima bomull 2/8 är en supermjuk bomull som importeras från Peru. Bomullsfibrerna kommer från frön från bomullsbusken (gossypium). Pima-bomullsväxterna växer främst i norra Peru, där kombinationen av jorden, ekvatorialsolen och vattnet från floderna gör peruansk Pima-bomull till en av de finaste bomullsarterna som finns i världen. Bomullen handplockas 3 gånger om året.

Pima bomullsfibrer är så långa och fina att de måste plockas för hand för att förhindra att den filtreras. Fibrerna har en nästan silkeslen glans och ger ett känsligt och mjukt bomullsgarn. Det faktum att fibrerna i Pima-bomull är så långa betyder att garnet inte behöver vridas så många gånger och det är anledningen till att garnet förblir mjukt.

De extra långa häftklamrarna är därför en del av gruppen bomull som heter ELS (extra lång häftklammer). De långa fibrerna på bomullen ökar kvaliteten och gör att de inte blir så lätt slitna, även känd som skalningstendens. Det betyder att Pima-bomull är mycket slitstark och en hållbar bomull av bästa kvalitet.

Pima-bomull har också högre styrkor och hållbarhet än nästan någon annan bomull, dessutom är den också mer motståndskraftig mot krympning och blekning.

Pima-bomullen är färgad enligt STANDARD 100 av OEKO-TEX® i enfärgade unika färger speciellt gjorda för CaMaRose.

På grund av mjukheten i Pima-bomull är den mycket lämplig för baby-, barn- och vuxna stickade kläder eller andra som föredrar bomull framför ull.

Pima-bomull håller riktigt bra under användning och i tvätt och blir inte svårt när det tvättas, jag har nu många kunders uttalanden om detta. Precis som det är viktigt att tvätta ull med rätt tvättmedel, är det minst lika viktigt att tvätta bomull med ett tvättmedel som innehåller enzymer och är speciellt utvecklad för bomull. Jag rekommenderar att du tvättar den färdiga stickningen i 30-40 grader.

Rekommenderad stickfasthet är 28-30 m per 10 cm, på st 2,5-3. Längd är 200 meter per nystan (50 gr).