Lamaull

LAMAULD ½, är ett mjukt, rustikt och 1-trådigt garn bestående av 50% lamaull och 50% peruansk höglandsull.

Färgkortet i LAMAULD ½ består vackert av naturliga (ofärgade), fläckiga och genomfärgade toner, speciellt gjorda för CaMaRose.

Lamaullsfibrer är en exklusiv naturprodukt, lanolinfri, lätt och stark. Den ihåliga strukturen hos fibrerna ger en utomordentligt god isoleringsförmåga, därför är lamaull betydligt varmare än vanlig fårull.

Garnets rustika uttryck, höga isolering och styrka gör LAMAULD ½ särskilt lämplig för klassiska nordiska tröjor och koftor, ytterkläder och mattor.

Garnet snurrar innebär att LAMAULD ½ bara utvecklas helt när det stickas och sköljs upp. Ett stickat och tvättat prov kan därför starkt rekommenderas för att få fullt intryck av garnets egenskaper, uttryck och mjukhet. Lamaull har naturligtvis mycket varierande fiberlängder, vilket ger överflödiga fibrer i arbetsprocessen. De flesta av dessa fibrer sköljs ut vid de första tvättarna vilket gör resultatet ännu mjukare.

Som ett garnalternativ till LAMAULD ½ kan alla mönster stickas med två trådar av Yaku, 100% merinoull

LAMAULD ½ från CaMaRose produceras i Peru med hänsyn till miljön, djurens välbefinnande, de lokala jordbrukarna och arbetarna. Tillverkaren är oeko-tex certifierad på alla sina ullprodukter och använder solenergi i produktionen. Höga kvalitetskrav samt hänsyn till miljö, djur och människor i produktion är grunden för spinnverkets samarbete med CaMaRose sedan 2010.

Längden är 100 m / 50 g. Rekommenderad stickfasthet är 17-18 m x 24 rader, den rekommenderade nålstorleken är 4,5-5 mm.