Ekologisk Sommarull

Ekologisk Sommarull bearbetas och spinns exklusivt för CaMaRose från 100% ekologiska merino- och bomullsfibrer av deras europeiska producent, som precis som deras andra producenter producerar med hänsyn till miljö, djurens välbefinnande, hälsa, arbetsförhållanden, hållbarhet och kvalitet.

De 100% organiska och nya fibrerna spinnas i ett klassiskt tre-tråds benvitt basgarn som sedan färgas med STANDARD 100 av OEKO-TEX®-godkända färger för totalt 25 enfärgade unika färger gjorda speciellt för CaMaRose.

STANDARD 100 av OEKO-TEX®-certifiering av Ekologisk Sommarull är din garanti för att garnet produceras under hållbara förhållanden och är testat och fritt från mer än 300 ämnen som är skadliga för miljö och hälsa. 

Ekologisk Sommarull är ett klassiskt garn med tre trådar som består av 70% ekologisk merinoull och 30% ekologisk bomull. 

Sommarullens kombination av merinoull och bomull ger en lätthet och mjukhet som är särskilt lämplig för stickning av barn och barn. Kombinationen av merinoull och bomull ger ett utsökt alternativ till 100% ull och kan användas till sommartoppar, t-shirts och blusar utan att bli för varmt men tillräckligt varmt för de oftast svala nordiska somrarna.

Ekologisk sommarull är lämplig för virkning och ger med sitt bomullsinnehåll god dimensionstabilitet och blir med sin 70% ull inte tung när du virkar eller stickar större mattor.

Med Ekologisk Sommarull får du alla fördelarna med naturfibrer i kombination med hög kvalitet, ekologi, miljö, djurskydd, hållbarhet.

Ekologisk Sommarull har en längd på 230 m per. 50 g. Rekommenderad stickfasthet är 26-28 maskor x 40 nålar och rekommenderad stickstorlek är 2,5 - 3,5 mm.